Kranjčani že v finalu

Vaterpolisti AVK Triglava so bili po zmagi v prvi polfinalni tekmi končnice, ko so s 13:7 doma premagali Calcit Water Polo, boljši tudi v drugi. Domačni so bili tokrat Kamničani, vendar v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu, s 15:6 (5:2, 3:1, 0:1, 7:2) pa so se uvrstitve v finale veselili Kranjčani.

Calcit Water Polo – AVK Triglav  6:15 (2:5, 1:3, 1:0, 2:7)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Radonjič, Vehovec.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Gole, Sokler 2, Gledec, Leskovec, Kordež 1, Blažević 1, Lukić, Cerar 1, Briški, Bergant 1. Trener: Gašper Šenica.

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Rajlić 2, Rahne, Lah, D. Gostić 1, Pušavec, M. Gostić 1, Vončina 3, Justin 4, Paunović, N. Štromajer 3, Udovč. Trener: Krištof Štromajer.

Aktualni državni prvaki so bili tudi v drugo boljši od Kamničanov, že na polovici tekme pa so domači ekipi pobegnili za pet golov. Čeprav je tretja četrtina pripadla kamniškim vaterpolistom, to ni ogrozilo kranjske zmage, še več, v zadnji četrtini je Triglav dokončno zlomil odpor Calcit Water Pola, ki ga po dveh zaporednih finalih tokrat čakajo tekme za tretje mesto.

Do sredine uvodne četrtine, ko je izid na 1:1 izenačil Rok Bergant, so Kamničani še držali korak s Kranjčani, ki so z goloma v zadnji minuti, dosegla sta ju Marko Gostić in Juš Vončina, na prvi odmor odšli z lepo prednostjo. Že na polovici druge četrtine so Kranjčani z golom Vončine povedli že z 8:2, že v naslednjem napadu pa je Luka Sokler izkoristil prednost igralca več. V tretji četrtini sta se izkazala oba vratarja, Gašper Žurbi v vratih Calcit Water Pola in Jure Beton v vratih Triglava, da pa se je mreža Kranjčanov vseeno zatresla, je z golom s petih metrov poskrbel Goran Blažević.

Tekma je bila odločena že na začetku zadnje četrtine, ko sta se dvakrat zaporedoma med strelce vpisala Jan Justin, enkrat tudi s petih metrov, ter za njim še mladi Nace Štromajer. Visoko vodstvo z 12:4 Kranjčanov ni uspavalo, čeprav so Kamničani z goloma Matica Kordeža in Soklerja nekoliko ublažili svoj poraz, toda do konca tekme se je njihova mreža zatresla še trikrat. Končni izid je postavil najmlajši igralec tekme, šele 15-letni Štromajer.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.