Mariborčani izsilili tretjo tekmo

V drugi polfinalni tekmi končnice so vaterpolisti Branik Maribora v gosteh po boljšem izvajanju petmetrovk premagali Ljubljano Slovan s 17:16. Po rednem delu tekme je bilo 12:12 (2:5, 4:1, 4:2, 2:4). V prvi tekmi so prav tako v gosteh zmagali Ljubljančani (15:7), tako da bo odločilna tretja tekma za uvrstitev v finale v sredo, 17. maja, v Mariboru.

Ljubljana Slovan – Branik Maribor 16:17 (2:5, 4:1, 4:2, 2:4, 4:5)

Ljubljana – Kopališče Kodeljevo, gledalcev 100, sodnika: Kavčič, Homovec.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 1, Čanč 1, Potočnik 3, Žiberna, Gligorijević 1, Fakin 1, B. Kirasič, Čarni, Cuomo 2, Puš 3, Četković, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović 1, Seljak 2, Globovnik, Kačič 1, Pevec 4, Kulenović, Šulek, Herzog, Rajšp 1, Popović 3. Trener: Tomislav Gradski.

V sredo so ljubljanski vaterpolisti visoko premagali Mariborčane, ki so v drugi polfinalni tekmi končnice prikazali veliko boljšo igro. Na drugi strani so varovanci Jureta Škofa spet slabo vstopili v tekmo, vendar so se v drugi četrtini vrnili v igro, pred zadnjo pa so imeli dva gola prednosti. V napeti zadnji četrtini so gostje izid izenačili, do zmage in tretje tekme pa so prišli z boljšim izvajanjem petmetrovk, ko je Marin Jukić ubranil strela Martina Puša in nato še Eneja Potočnika.

Veliko bolj sproščeni so v tekmo vstopili mariborski vaterpolisti, ki so z golom Aljaža Pevca povedli s 4:1, prednost treh golov pa je minuto pred prvim odmorom potrdil Tim Kačič. V drugi četrtini so se Ljubljančani vrnili v igro, čeprav so gostje po novem golu Pevca še vodili s 6:3, toda Igor Cuomo, Puš in Potočnik so do menjave strani poskrbeli za izenačenje.

Začetek tretje četrtine je pripadel domači ekipi, ki je po dveh minutah igre z golom Mihe Fakina gostom pobegnila za tri gole (9:6). Jurij Seljak in nato po novem golu Potočnika še Neven Popović sta Mariborčanom zagotovila nekoliko mirnejši vstop v zadnjo četrtino, v kateri so Ljubljančani še enkrat prišli do prednosti treh golov. Vendar se gostje niso predali in 33 sekund pred koncem tekme je Popović izid izenačil.

Bolj zbrani pri izvajanju petmetrovk so bili mariborski vaterpolisti. Za domače so v polno zadeli Potočnik, Cuomo, Stefanović in Gligorijević, v zadnji seriji pa je Jukić ubranil strel Puša, medtem ko so bili za goste uspešni Anzulović, Kačič, Pevec, Globovnik, strel Seljaka pa je Roko Lazić ubranil. Do odločitve je prišlo v šestem poskusu, ko je Jukić zaustavil še strel Potočnika, zmago gostom pa je zagotovil Anzulović.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Spet smo slabo začeli tekmo, vendar smo že v drugi četrtini prišli v svoj ritem. Odločilo je to, da smo bili premalo učinkoviti v napadu, ob tem smo že med tekmo zgrešili dve petmetovki, slabo pa smo odigrali tudi končnico. Vemo pa, da so petmetrovke loterija in po porazu v finalu Alpe Waterpolo lige, ko je bil boljši od nas Triglav, smo še enkrat ostali praznih rok. Ne preostane nam drugega, kot da analiziramo igro in v sredo poskušamo še enkrat zmagati v Mariboru.«

Tomislav Gradski, trener Branik Maribora: »Od začetka tekme smo vedeli, kaj želimo. Mislim, da smo jih v določenih detajlih tudi nekoliko presenetili, toda do zadnje četrtine smo bili mi tisti, ki lovi nasprotnika. Veseli me, da so se fantje vrnili v igro. V prvi tekmi se nam je poznalo, da smo pred njo slabše trenirali, zato so nas Ljubljančani ‘preplavali’, česar pa danes ni bilo. Vesel sem, da smo prišli do zmage, mislim pa, da je bila še ena dobra tekma, kar je za slovenski vaterpolo samo dobro.«

FOTO: Mojca Kirasič

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.