Kranjčani želijo v ponedeljek končati prvenstvo

Vaterpolisti AVK Triglava so le še zmago oddaljeni od novega naslova državnih prvakov. V finalni seriji končnice proti Ljubljani Slovanu v zmagah vodijo z 2:0, tako da jih do novega, že devetnajstega naslova, loči le še zmaga. Tretja tekma bo na sporedu v ponedeljek, ob 20.45, v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju.

Obe dozdajšnji finalni tekmi sta se končali z 12:8, vendar so v prvi tekmi Kranjčani doma povedli s 3:0 in nato prednost ohranili do konca tekme, v Ljubljani pa so domači vaterpolisti vodili z 2:0, nato pa so do konca prve četrtine triglavani štirikrat zatresli mrežo domače ekipe, v zadnjo četrtino pa so vstopili s prednostjo petih golov, ki so jo brez težav ubranili.

»V drugi tekmi smo imeli na začetku nekaj težav, saj je bila to naša prva tekma na prostem, toda ko smo se navadili na to, je igra stekla. Zavedamo se svoje kakovosti, zdaj končno spet igramo v polni zasedbi in se kaže naša moč. Na obeh dozdajšnjih finalnih tekmah, v pokalu in v alpski ligi, smo bili oslabljeni, zdaj pa smo še močnejši,« je enega od vzrokov za dve dokaj prepričljivi zmagi kranjske ekipe navedel Jan Justin, ki je s sedmimi doseženimi goli, tremi na prvi in štirimi na drugi tekmi, najboljši strelec finalne serije.

Še bolje kot v napadu kranjska ekipa igra v obrambi. Na prvi domači tekmi so velikokrat blokirali strele ljubljanskih napadalcev, v Ljubljani je svoje dodal še Beton.

»Trener nam vedno pravi, da je osnova vsega igra v obrambi, in če mi česa ne pokrijemo dovolj dobro, je zadaj naš vratar, ki je zagotovo najboljši v slovenski ligi. Ob dobri igri v obrambi je potem lažje igrati tudi v napadu. To je recept za zmago tudi v tretji tekmi. Mislim, da nas Ljubljančani ne morejo presenetiti, saj se med sabo predobro poznamo. Pričakujem še eno težko tekmo in upam, da bomo že v ponedeljek lahko slavili,« se že tretje lovorike Triglava v letošnji sezoni nadeja 23-letni Justin.

V popolnoma drugačnem položaju je ljubljanska ekipa, ki v finalni seriji igra slabše kot je proti Kranjčanom igrala med sezono, ko so jih dvakrat tudi premagali. Tudi v Ljubljani so se jim ponavljale napake iz prve tekme, ko so bili v napadu premalo učinkoviti.

»Da, to je res, v napadu z veliko težavo dosegamo gole, vendar pa nimamo težav le v napadu, tudi v obrambi dobimo veliko nepotrebnih golov in potem pada motivacija. V drugi tekmi smo dobro začeli, vodili z 2:0, potem pa na hitro dobili štiri gole, po katerih se nismo več pobrali. Skratka, rezerve imamo tako v napadu kot v obrambi,« je prepričan Enej Potočnik, vaterpolist Ljubljančanov, ki v prvih dveh tekmah niso imeli tiste potrebne energije, da bi Kranjčanom povzročili več težav.

»V tretji polfinalni tekmi končnice v Mariboru smo bili resnično zelo motivirani, v finalu pa je to nekoliko popustilo. Zakaj, težko rečem, ampak finalna serija še ni končana in ne bo, dokler Kranjčani ne bodo prišli do tretje zmage. V letošnji sezoni smo jih že premagovali in ne vem, zakaj jih ne bi v ponedeljek v Kranju. Če bomo popravili svoje napake, se lahko nadejamo, da bomo v sredo še enkrat igrali pred svojimi navijači na Kodeljevem,« je želja 19-letnega ljubljanskega vaterpolista.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.