Štromajerjeva dvaindvajseterica danes začenja priprave

Danes ob 19.15 se bodo na kranjskem bazenu začele priprave na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 3. do 16. januarja prihodnje leto. Slovenski vaterpolisti si bodo pot na drugo zaporedno EP skušali priboriti v Kranju, kjer bodo od 23. do 25. junija gostili Romunijo, Švico in Finsko.

Pred slabimi štirimi meseci je Krištof Štromajer, selektor slovenske vaterpolske reprezentance, objavil seznam 21 igralcev, ki jim je zdaj dodal še Koprčana Gašperja Fičurja.

“Prav je, da tudi on dobi priložnost, da se dokaže, saj gre za igralca, ki veliko obeta. Do začetka kvalifikacij računamo, da bomo imeli okoli 15 treningov. Upam, da nam bo vreme šlo na roke in da bomo lahko čim prej trenirali na letnem bazenu, kjer bodo kvalifikacijske tekme. Ker je težko v tem obdobju dobiti sparing partnerje, smo se dogovorili z mlado ekipo zagrebške Mladosti, ki bo prišla 12. junija, s katero bomo tudi igrali pripravljalne tekme. To pa je bolj ali manj vse,” je pred večernim zborom dejal Štromajer, ki bo šel v kvalifikacije z nekoliko pomlajeno zasedbo. Od lanske zasedbe, ki je igrala v Splitu, ni več Mateja Nastrana, Martina Puša, Marka Blažića in Martina Steleta, zato pa so prvič vabilo za nastop v članski reprezentanci dobili Nikola Rajlić, Tim Kačič, Jurij Seljak, Lukas Z. Gligorovski, vanjo se je spet vrnil izkušeni Aljaž Pevec. 

“Veseli me, da je z Jašo Kadivcem, ki je imel pred časom težave s poškodbo, že nekaj časa vse v redu in že komaj čaka, da se priprave začnejo,” je še dodal slovenski selektor, ki je skušal pridobiti nove informacije o tekmecih na kranjskem turnirju. 

“Švico poznamo iz lanske sezone, drugih novic nimamo, smo pa zato več informacij dobili o Romunih in Fincih. Realno so prvi favoriti Romuni, ki so že na sredini evropskega vaterpola, kamor mi še ne sežemo, zato pa bosta naša priložnost tekmi s Švico in Finsko. Mislim, da so mlajši igralci v letošnji sezoni napredovali, saj je bila liga močnejša od lanske, poleg tega smo imeli tudi več tekem v Alpe Waterpolo ligi, nekaj igralcev pa je s Triglavom igralo v evropskih pokalih. Trudimo se, voljo imamo in verjamem, da bomo še drugič zaporedoma igrali na evropskem prvenstvu,” je popolnoma realna želja Štromajerja

Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstili zmagovalci štirih kvalifikacijskih skupin in najboljše tri drugouvrščene reprezentance, nanj pa so že uvrščeni Hrvaška, ki bo branila naslov iz Splita, Madžarska, Španija, Italija, Grčija, Francija, Črna gora, Gruzija in Izrael, ki je organizator.

Vabljeni igralci slovenske vaterpolske reprezentance

Triglav Kranj: Jure Beton, Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunovič, Nejc Osel, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Matic Rahne, Benjamin Popović, Andraž Pušavec.

Calcit Water Polo: Gašper Žurbi, Aleksander Cerar.

Ljubljana Slovan: Matija Bernard Čanč, Enej Potočnik, Vukašin Stefanović.

Branik Maribor: Jurij Seljak, Tim Kačič, Aljaž Pevec.

Grafist Koper: Gašper Fičur.

Primorje EB (HRV): Jaša Kadivec.

ŽAK Kikinda (SRB): Lukas Z. Gligorovski.

Strokovno vodstvo: Krištof Štromajer (selektor), Jaka Mikoletič, Teo Galić, Marko Gostić (pomočniki).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.