Pro Recco drugi klub s tremi zaporednimi naslovi v ligi prvakov

V soboto je padel zastor nad sezono v ligi prvakov. V velikem finalu sta se, tako kot lani, udarila Novi Beograd in Pro Recco, a letos prave drame ni bilo, saj so Italijani že kmalu prišli do prednosti treh zadetkov, ki so jo držali vse do konca. Brona se je po izvajanju petmetrovk veselila Barceloneta, ki je ugnala presenečenje turnirja, Vouliagmeni.

Že dan prej so potekale tudi tekme, ki jih večina označuje kot nepomembne. Peto mesto je tako po zmagi nad Ferencvarosem osvojil Olympiacos, sedmo pa, po zmagi nad Brescio, dubrovniški Jug.

FINALE
Novi Beograd – Pro Recco 11:14 (1:4, 4:5, 4:4, 2:1)
Novi Beograd: S. Rašović 3, Granados 5, Pjetlović 1, Jakšić 1, Vlachopoulos 1.
Pro Recco: Di Fulvio 4, Zalanki 4, Younger 1, Ivović 3, Velotto 1, Hallock 1.
ZA 3. MESTO
Barceloneta – Vouliagmeni 9:9 (3:2, 1:2, 3:2, 2:3, 5m 5:4)
Barceloneta: Matkovic 1, Munarriz 1, De Toro 1, Larumbe 1, Tahull 1, Perrone 1, Biel 2, Bustos 1.
Vouliagmeni: Kalegeropoulos 5, Troulos 3, Alafragkis 1.
ZA 5. MESTO
Olympiacos – Ferencvaros 9:4 (2:3, 1:0, 3:0, 3:1)
Olympiacos: Vamos 2, Genidounias 2, Fountoulis 1, Gouvis 1, Dervisis 1, Mourikis 1, Filipović 1.
Ferencvaros: Vadovics 1, Argyropoulos 2, De. Varga 1.
ZA 7. MESTO
Jug – Brescia 14:10 (2:4, 5:1, 2:1, 5:4)
Jug: Burđelez 1, Mozara 1, Joković 1, Vukojević 2, Lazić 2, Kakaris 3, Žuvela 4.
Brescia: C. Presciutti 2, Gianazza 1, Alesiani 2, Luongo 4, Gitto 1.

Najkoristnejši igralec (MVP) turnirja je postal vaterpolist Novega Beograda, Alvaro Granados Ortega. Pro Recco ostaja na vrhu najuspešnejših moštev z enajstimi naslovi, sledita pa mu zagrebška Mladost in beograjski Partizan s po sedmimi. Prav Mladost pa je prvi klub, ki je ligo prvakov osvojil trikrat zapored. Zagrebčanom je to uspelo med leti 1968 in 1970.

FOTO: Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.