Ljubljani Slovan liga U17 in pokal U13

Včeraj in danes smo spremljali še zadnji končni odločitvi v državnih tekmovanjih. Tako naslov državnih kadetskih prvakov, kot pokalnih prvakov pri mlajših dečkih romata v Ljubljano.

V kadetskem DP je Branik že prej osvojil bron, tako da smo spremljali le finalno tekmo in ne celotnega turnirja najboljše četverice. V Kranju smo spremljali dvoboj domačega Triglava in Ljubljane Slovan. Gostje, ki so dva tedna prej osvojili pokalno lovoriko, so v srečanje vstopili mnogo bolje, in sredi druge četrtine vodili že z 10:3. A Kranjčani so nato počasi začeli topiti razliko, osem sekund pred koncem pa je Nikola Lukić poskrbel, da se je tekma prevesila v izvajanje najstrožjih kazni. V tem delu pa je junak postal vratar Ljubljane Gal Karničar, ki je z dvema ubranjenima petmetrovkama poskrbel, da lovorika odhaja v prestolnico.

DP U17, finale
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 13:13 (2:7, 4:3, 3:1, 4:2) – petmetrovke 2:4
TRI: Udovč, Berić, Šmrković, Pen, Lukić 6, Baggia, Samelis, A. Vujanović, B. Štromajer, Laketić 1, Velikanje, N. Štromajer 4, Jenko. Trener: K. Štromajer.
LJ: Karničar, Milosavljević Saunig, Poličnik 3, Povhe 1, Poznik, Lipnik 3, Osmić, B. Kirasič 3, Klobučar 2, R Kirasič, Ćetković 2, Zohil, Florjančič. Trener: Puš.

Sobota je prinesla tudi četrtfinalno tekmo pokala U13, v kateri sta se v Kranju pomerila Triglav in Grafist Koper. Slavili so Kranjčani, ki so se nato v “finalu pred finalom”, v polfinalnem nedeljskem obračunu na bazenu Pod Skalo udarili z Ljubljančani. V izenačeni tekmi z malo zadetki so slavili vaterpolisti iz prestolnice, v drugem polfinalu pa je Branik visoko ugnal domače Kamničane. V finalnem obračunu so nato Ljubljančani gladko ugnali mariborsko moštvo in osvojili še zadnjo lovoriko v sezoni.

PP U13
četrtfinale
Triglav Kranj : Grafist Koper 9:3 (4:0, 2:0, 2:2, 1:1)
TRI: Žiberna, A. Marinič, Cvetković 1, M. Marinič 1, Škulj, G. Logar, Pogačar, Stare, Planinšek, Mekinda 3, Valant, B. Štromajer 4, Kovač. Trener: Peranovič.
polfinale
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 2:4 (1:1, 0:2, 0:0, 1:1)
TRI: Žiberna, G. Logar, Cvetković, M. Marinič 2, Škulj, Ropotar, Pogačar, Stare, Planinšek, Mekinda, Valant, B. Štromajer, Kovač. Trener: Peranovič.
LJ: Čerin, N. Stevanović, Rašljić 1, Pollak 1, Dolinšek 1, Petrović 1, Đokić, Zečević, Cvijanović, A. Stevanović, Trontelj, Čarni Čož. Trener: Hajdin.
Calcit Water Polo : Branik Maribor 1:11 (0:3, 0:3, 1:2, 0:3)
CAL: Hribar, Golob, Erent, Sakelšek, Štefanič, Slevec, K. Žerovnik, Fabris, B. Žerovnik, Kramar 1, Škrlj, Drolc. Trener: Romšak.
BRA: Gligorević, Gerlič, Virc 4, Kosi, Kolednik 2, Barlič, Ivanjko Vouk 2, Kuhta 3, Pavletić. Trener: Grubišić Čabo.
finale
Ljubljana Slovan : Branik Maribor 9:0 (2:0, 1:0, 3:0, 3:0)
LJ: Čerin, N. Stevanović, Rašljić, Pollak, Dolinšek, Petrović 5, Đokić 1, Zečević, Cvijanović 1, A. Stevanović 1, Trontelj 1, Čarni Čož. Trener: Hajdin.
BRA: Gligorević, Gerlič, Virc, Kosi, Kolednik, Barlič, Ivanjko Vouk, Kuhta, Pavletić. Trener: Grubišić Čabo.

FOTO: VK Ljubljana Slovan, AVK Triglav

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.