V Kamniku začenjajo priprave za Podgorico

Na 30. Dnevu slovenskih vaterpolistov, ki se bo začel danes in nadaljeval jutri v Kamniku, se bo predstavila tudi slovenska reprezentanca do 15 let. Selektor Tomislav Gradski je v Kamnik povabil osemnajsterico, ki jo od 23. do 25. junija čaka še turnir v Dečinu na Češkem, od 8. do 16. julija pa bo nastopila na evropskem prvenstvu v Podgorici.

Tekme v Kamniku, v dveh dneh bodo odigrali tri, bodo pravzaprav pomenile začetek priprav na evropsko prvenstvo. V Podgorici bodo mladi slovenski vaterpolisti igrali v skupini F, njeni nasprotniki bodo Romunija, Poljska in Češka, v Dečinu pa se bodo pomerili z Litvo, Češko, Avstrijo, ekipo Lower Saxony iz Nemčije in Slovaško.

»Mislim, da je ekipa dobro selekcionirana, vsi so že bili na skupnih pripravah, do zdaj so odigrali tudi že nekaj tekem in bili na turnirju na Poljskem. Večji del priprav bo potekal v Kamniku in Kranju, saj ne želimo, da bi starši imeli preveč stroškov. Do Podgorice je še nekaj časa in verjamem, da bomo prikazali še boljše igre kot na turnirju na Poljskem. Ne smemo pozabiti, da je ta reprezentanca svoj prvi zbor imela šele februarja letos, ko je bilo na seznamu še 40 igralcev. Želel bi si, da bi imela vsaka reprezentanca 60 dni skupnih priprav na leto, drugo vprašanje pa je, ali je to možno? O tem bodo odločali drugi, ki so zadolženi za to. Sicer pa je največja prednost te reprezentance v tem, da je v njej največ igralcev, ki so letnik 2009, in mislim, da je pred njimi svetla prihodnost. Seveda, če bodo pridno trenirali, je pa res, da je vse skupaj povezano tudi z denarjem, kajti starši ne bodo mogli pokrivati vseh stroškov,« je pred začetkom današnjo prvo tekmo, ki bo ob 18. uri na bazenu Pod Skalo, dejal Gradski, ki je v imenu igralcev obljubil, da bodo njegovi izbranci v Podgorici dali vse od sebe.

»Že na turnirju v Glivicah je bil iz tekme v tekmo viden napredek, toda še vedno je pred nami zelo veliko dela. Na pripravah bomo trenirali dvakrat dnevno, veliko si obetamo tudi od turnirja na Češkem, kjer nas čaka pet tekem, tako da bomo na njem že videli, kakšne bodo naše realne možnosti v Podgorici. Po vrnitvi iz Dečina bodo imeli fantje dva prosta dneva, 28. junija pa bomo začeli zaključne priprave na EP,« je še dodal Gradski.

Seznam slovenske reprezentance do 15 let v Kamniku

Vratarji: Maj Jenko (Triglav), Luka Špernjak (Ljubljana Slovan), Roman Anufrijev (Branik Maribor).

Igralci: Rok Kirasič, Marcel Lipnik, Vuk Petrović, Luka Živković (vsi Ljubljana Slovan), Vane Brišnik (Calcit Water Polo), Gaj Pencelj (Grafist Koper), Aljaž Šantak (Gorica), Aljaž Drolc, David Berić, Luka Vujanović, Bine Štromajer, Nejc Velikanje, Adrijan Vujanović, Martin Samelis (vsi AVK Triglav) in Miha Dmitrović (Branik Maribor).

Selektor: Tomislav Gradski, pomočnik selektorja: Žan Miha Šulek.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.