Za zlato Nizozemke in Španke

Polfinalni dan v Fukuoki je prinesel evropski finale v ženski konkurenci.

Za to so poskrbele Španke, ki so z 12:10 ugnale Avstralke, drugi par pa je v vsakem primeru v finale peljal predstavnice Evrope. V njem so bile Nizozemke z 9:8 boljše od Italijank.

Finalistke lanskega SP se bodo tokrat udarile za peto mesto. ZDA so namreč z visokih 16:4 ugnale Kanado, v še enem evropskem obračunu dneva pa so Madžarke z 10:9 ugnale Grkinje.

Znan je tudi vrstni red med devetim in dvanajstim mestom. Devete so, po zmagi z 11:7 nad Izraelkami, Francozinje, v borbi za enajsto mesto pa so vaterpolistke Nove Zelandije s kar 25:6 ugnale Južnoafriško republiko.

Jutri se v boj za finale podajajo moški, nato pa bomo ob koncu tedna spremljali še odločilne tekme tega prvenstva.

Vsa statistika je dostopna na portalu Total Waterpolo v zavihku “livescore”.

FOTO: Albert ten Hove/Orange Pictures – totalwaterpolo.com

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.