Začenja se boj za medalje državnega prvenstva

Jutri se začenja boj za medalje v držanem vaterpolskem prvenstvu. Za omenjeno lovoriko se bosta udarila gorenjski Triglav iz Kranja in Calcit Kamnik.

Po zmagi v polfinalu nad Koprom 1958 in ljubljanskim Slovanom se bosta Kalcit in Triglav tako pomerila v finalu državnega prvenstva v kategoriji članov. Na tekmi za 3. mesto se bosta merila poraženca polfinala Koper in Slovan.

Finalna serija na tri dobljene tekme se začenja v Kranju, serija za 3. mesto na dve zmagi pa v Ljubljani. Na POB Kranj se bosta pomerila kranjski Triglav in kamniški Calcit, ki sta se v aktualni sezoni srečala že v finalu pokala, kjer so bili z 10:5 uspešnejši Kamničani. Ekipi sta se nato dvakrat srečali tudi v rednem delu lige, kjer je najprej Kamnik slavil z 11:10, mesec dni kasneje pa mu je Triglav vrnil z 9:7 in zasedel prvo mesto na lestvici, ter si s tem zagotovil prednost domačega terena v finalu. Boj za bron začenjajo na Kodeljevem, saj je Ljubljana osvojila tretje mesto v rednem delu, prav tako pa je svoje nasprotnike ugnala na obeh medsebojnih srečanjih.

DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANI, FINALE

Sobota, 22. 5.
18:00 Triglav : Calcit Kamnik (POB Kranj)

ZA 3. MESTO
18:00 Ljubljana Slovan . Koper 1958 (Kodeljevo, Ljubljana)

FOTO: Aleksander Sokler/Calcit Kamnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja