Kamničani po loteriji na pragu naslova državnih prvakov!

Vaterpolisti Kamnik Calcita so včeraj na bazenu pod Skalco v Kamniku gostili drugi obračun finala državnega prvenstva slovenskega vaterpola. Po sobotni zmagi nad Triglav Kranju so se Kamničani znova nadejali dobre predstave.

Na drugi finalni tekmi v smo spremljali oster boj z malo zadetki. Po prvem delu igre so po dveh golih Dejana Gostića vodili Triglavani, za Kamnik pa je bil natančen Blaž Briški. V drugi četrtini je Gostić Triglavu zagotovil edino prednost na tekmi s +2, do odmora pa je znižal Matej Nastran. Tretja četrtina je postregla z enim samim zadetkom.

Briški je že v uvodu poskrbel za izenačenje, nato pa golov do konca četrtine nismo videli. V zadnji četrtini so Kamničani z zadetkoma Martina Steleta in Aleksandra Cerarja dvakrat povedli, Kranjčani pa prek Jana Justina in Andraža Pušavca obakrat odgovorili in rezultat poravnali. V zadnjih dveh minutah se nato rezultat ni več spremenil, v loteriji pa so imeli mirnejše živce domači in so tako le še zmago oddaljeni od prvega naslova državnih prvakov.

Tretja tekma finala bo v soboto ob 18:00 v Kranju.

DP člani, finalni del, FINALE

Sreda, 26. maj, bazen pod Skalco
Calcit Kamnik : Triglav 5:5 (1:2, 1:1, 1:0, 2:2); 9:8 po petmetrovkah – 2:0 v zmagah (igrajo na 3)

Strelci:
KAM – Briški 2, Stele, Nastran in Al. Cerar 1.
TRI – D. Gostič 3, Pušavec in Justin 1.

Petmetrovke:

KAM – Stele, Briški (X), K. Novak, Nastran, S. Novak.
TRI – Justin, Pušavec (X), Lah, Paunovič, Bečič (X).

FOTO: Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja