Kamničani po loteriji na pragu naslova državnih prvakov!

Vaterpolisti Kamnik Calcita so včeraj na bazenu pod Skalco v Kamniku gostili drugi obračun finala državnega prvenstva slovenskega vaterpola. Po sobotni zmagi nad Triglav Kranju so se Kamničani znova nadejali dobre predstave.

Na drugi finalni tekmi v smo spremljali oster boj z malo zadetki. Po prvem delu igre so po dveh golih Dejana Gostića vodili Triglavani, za Kamnik pa je bil natančen Blaž Briški. V drugi četrtini je Gostić Triglavu zagotovil edino prednost na tekmi s +2, do odmora pa je znižal Matej Nastran. Tretja četrtina je postregla z enim samim zadetkom.

Briški je že v uvodu poskrbel za izenačenje, nato pa golov do konca četrtine nismo videli. V zadnji četrtini so Kamničani z zadetkoma Martina Steleta in Aleksandra Cerarja dvakrat povedli, Kranjčani pa prek Jana Justina in Andraža Pušavca obakrat odgovorili in rezultat poravnali. V zadnjih dveh minutah se nato rezultat ni več spremenil, v loteriji pa so imeli mirnejše živce domači in so tako le še zmago oddaljeni od prvega naslova državnih prvakov.

Tretja tekma finala bo v soboto ob 18:00 v Kranju.

DP člani, finalni del, FINALE

Sreda, 26. maj, bazen pod Skalco
Calcit Kamnik : Triglav 5:5 (1:2, 1:1, 1:0, 2:2); 9:8 po petmetrovkah – 2:0 v zmagah (igrajo na 3)

Strelci:
KAM – Briški 2, Stele, Nastran in Al. Cerar 1.
TRI – D. Gostič 3, Pušavec in Justin 1.

Petmetrovke:

KAM – Stele, Briški (X), K. Novak, Nastran, S. Novak.
TRI – Justin, Pušavec (X), Lah, Paunovič, Bečič (X).

FOTO: Aleksander Sokler

Leave a Reply

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.