Pro Recco devetič osvojil ligo prvakov

Danes smo na finalnem turnirju v Beogradu spremljali boje za medalje in uvrstitve v letošnji ligi prvakov. Novega, že devetega naslova se veselijo vaterpolisti Pro Recca, ki so v finalu ugnali branilca naslova Ferencvaroš.

Finalno srečanje je bilo v prvem polčasu zelo izenačeno in ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu. Nato pa je v drugi polovici tekme sledil mrk Madžarov, ki so edinokrat zabili šele sredi zadnje četrtine, Pro Recco Pa je vmes svojo prednost povečal že na plus štiri in jo brez težav zadržal do konca srečanja. Pri Pro Reccu je ponovno blestel Dušan Mandić, ki je zabil trikrat, dva gola sta prispevala Francesco Di Fulvio in Pietro Figlioli. Pri Ferencvarošu sta bila dvakrat natančna Vendel Vigvari in Nicolas Constantin-Bicari.

Povsem drugačna pa je bila tekma za tretje mesto. Brescia je že ob polčasu vodila za šest, nato pa to prednost zadržala vse do konca. Za italijansko moštvo je štiri gole dosegel izkušeni hrvaški reprezentant Maro Joković, pri Barceloneti pa je bil trikrat natančen Alvaro Granados.

Na preostalih srečanjih za razvrstitev sta se zmag veselila Jug in Olympiacos.

Edini slovenski predstavnik na zaključnem turnirju, sodnik Boris Margeta, je pravico delil tudi na finalnem srečanju.

REZULTATI:

za 7. mesto
Olympiacos Pirej : CN Marseille 13:12
za 5. mesto
Waspo98 Hannover : Jug Adriatic Osiguranje 11:16
za 3. mesto
Zodiac CNAB : AN Brescia 7:13
finale
Pro Recco : FTC Telekom Budimpešta 9:6

FOTO: facebook Pro Recco Waterpolo 1913

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja