Novi Beograd sestavlja ekipo za naskok na evropski vrh

Takoj po koncu finalnega turnirja lige prvakov je znova pestro na vaterpolski tržnici. Najodmevnejša vest prihaja iz Beograda, saj se v domovino vrača MVP finalnega turnirja Dušan Mandić.

Portal Total Waterpolo je zbral nekaj glavnih prestopnih novic zadnjega obdobja.

Novi Beograd:

Najbolj se krepi moštvo Novega Beograda, ki po tem, ko je srbska prestolnica dobila organizacijo finalnega turnirja lige prvakov tudi za prihodnji sezoni, očitno sestavlja ekipo za napad na sam vrh. Poleg Mandića namreč iz Szolnoka prihajata še Duško Pijetlović in Radomir Drašović, iz Ferencvaroša Nikola Jakšić, iz Šabca Đorđe Vučinić in pa na mesto vratarja še Duškov brat Gojko Pijetlović iz Oradee. Klub bosta okrepila tudi brata Rašović, Viktor (Noisy) in Strahinja (Radnički). Že pred tem so potrdili tudi prihod grškega reprezentanta Angelosa Vlachopulosa, ki je zadnje sezone igral za Brescio.

Ostala srbska moštva:

Srbski prvak Radnički iz Kragujevca bo zadržal jedro ekipe. V Novi Beograd je sicer odšel Rašović, a na drugi strani v klub prav od tam prihaja Miloš Čuk. Pripeljali so tudi centra Josipa Vrlića iz Mladosti, želijo pa si še izkušenega Paula Obradovića iz Juga. V Crveno Zvezdo prihajata črnogorska reprezentanta Stefan Pješivac (Spandau) in Bogdan Đurđić (Marseille).

Madžarska:

Ferencvaroš zapušča kar nekaj igralcev – Tamas Sedlmayer in Tamas Mezei odhajata k Vasasu, Jakšić kot smo omenili v Novi Beograd, levoroki bombarder Gergö Zalanki se seli v Pro Recco, Odhajajo še vratar Andras Gardonyi, Ioannis Fountulis in center Nicolas Constantin-Bicari. Je pa pogodbo podaljšal prvi zvezdnik moštva Denes Varga. V klub iz Palerma prihaja Luca Damonte, centersko pozicijo bo zapolnil Nemanja Ubović (Sabadell), iz Juga pa prihaja odlični Rus Daniil Merkulov. Szolnok se po odhodu vseh treh srbskih reprezentantom krepi z Nizozemcem Bilalom Gbadamassijem in mlajšimi madžarskimi igralci.

Hrvaška:

V dubrovniškem jugu se veča grška kolonija, saj se bosta Alexandrosu Papanastasiou tam iz Olympiacosa pridružila še Knstantinos Kakkaris in Stylianos Argyropulos. Neuradno se v klub vrača tudi mladi Kristijan Čulina. Luka Bukić se iz Mladosti seli v splitski Jadran, ki si v svoje vrste želi zvabiti tudi levorokega strelca Konstantina Kharkova. Že prej je bilo potrjeno, da v Jadran prihaja izkušeni Nikša Dobud.

Španija:

Veteran Daniel Lopez Pinedo se bo po OI najverjetneje upokojil, Barceloneta pa je njegovo zamenjavo našla v mladem Unaiu Aguirreju, ki prihaja iz Barcelone. Po odhodu Chusa Martina španski prvaki iščejo tudi trenerja, največkrat pa se omenja avstralski selektor Elvis Fatović. V Sabadell prihajata igralca Jadrana iz Herceg Novega Dušan Baničević in Konstantin Averka.

Italija:

Palermo se bo okrepil z Andrijo Bašićem, ki prihaja iz Vouliagmenija. V Ortigio se seli Filip Klikovac (Primorac Kotor). Pro Recco, ki se je soočil s kra nekaj odhodi (Mandić, Dobud,…) se krepi z Gergöm Zalankijem iz Ferencvaroša. Govori se tudi, da naj bi iz Juga prišel Luka Lončar, iz Brescie pa prihajata prvi vratar izbrane vrste Marco Del Lungo in Giacomo Canella.

Grčija:

Olympiacos se krepi s Filipom Filipovićem (Szolnok), Androm Bušljem (Mladost Zagreb) in Đurom Radovićem (Jadran HN), čaka pa se še potrditev prihodov Marka Bijača iz Pro Recca in vrnitev Ioannisa Fontoulisa iz Ferencvaroša.

FOTO: P. Mesiano/Deepbluemedia

Jaka Mikoletič

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.