Filip Filipović o napornih pripravah v Kranju

S petkovim dopoldanskim treningom je srbska reprezentanca zaključila sklop priprav na OI, ki je potekal v Kranju. 12 napornih dni je tako sedaj za igralci, ki bodo priprave v ponedeljek nadaljevali v domovini. Nekaj besed o celotnem dogajanju v prestolnici Gorenjske je po sredinem večernem treningu povedal tudi kapetan izbrane vrste Filip Filipović, ki ga je doletela tudi čast, da bo nosil srbsko zastavo na otvoritvi v Tokiu.

“Kar lahko rečem, je to, da so te priprave potekale najbolje, kot so lahko. Če si športnik zamisli neke idealne pogoje, so to taki, kot jih imamo mi v Kranju že več kot desetletje. Ko pridemo v Kranj, se vsakič pripravljamo na najboljši možni način. Imamo tudi čas za odmor, vemo pa, da se tu dela udarno, da ni milosti, a vsi vemo, kaj je naš cilj – zlata medalja na olimpijskih igrah. Na nas je, da pokažemo, kakšni smo in kaj zmoremo, zavedamo pa se, da obstaja mnogo ekip, ki zagotovo spadajo v krog favoritov za naslov. Dali bomo vse od sebe in poizkušali izkoristiti naše izkušnje in vrhunsko fizično pripravljenost, za katero menim, da smo jo dosegli s pripravami v Kranju.”

Srbijo konec prihodnjega tedna v Beogradu čaka pripravljalni turnir, na katerem bodo nastopile še Španija, Francija in mlada reprezentanca Srbije, ki se pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu. Po tem turnirju bo selektor Dejan Savić določil 13 potnikov na OI.

FOTO: Waterpolo Serbia/FB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja