MOK dovolil rotacije v postavi

Z dogovorom med MOK-om in Fino se je spremenilo pravilo glede 13. igralca vsake reprezentance v vaterpolu na OI v Tokiu. Po Riu de Janeiru 2016 bi morali na Japonskem, po odločitvi MOK-a, v postavah biti le še 11 igralcev, a je bila s posredovanjem Fine leta 2019 na koncu dosežena formula 12 plus 1 oziroma 12 igralcev na tekmi, 13. pa bi lahko vskočil le v primeru poškodbe. 

Z novo odločitvijo Fine pa te omejitve povezane s poškodbami zdaj ni več. Vsak trener bo lahko iz dneva v dan določil, katerih 12 igralcev bo nastopilo na srečanju in kateri bo ostal na tribuni. Trenerji bodo zato imeli večjo svobodo glede priprave na srečanje, saj bodo lahko na vsaki tekmi spremenili postavo po svojem okusu, podobno kot se je to dogajalo že na finalu svetovne lige. Tam je lahko vsak trener prijavil 15 igralcev, 13 pa jih je nato lahko nastopilo na posamezni tekmi.

Podobne dogovore o širitvi in ​​uporabi večjega števila športnikov med olimpijskimi igrami je MOK dosegel tudi z zvezami drugih moštvenih športov (nogomet, rokomet, hokej in ragbi). 

FOTO: ZVDS/FB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja