Damir Burić končuje igralsko kariero

Hrvaški branilec je zadnja leta kariere preživel pri istanbulski Enki, vrhunec njegove kariere pa zagotovo predstavlja olimpijsko zlato, ki ga je s Hrvaško osvojil v Londonu.

Burić je s Hrvaško reprezentanco osvajal zlate kolajne tudi na SP in EP. Nastopil je denimo tudi na evropskem prvenstvu leta 2003 v Kranju, ko se je s Hrvaško veselil srebra. Na klubskem nivoju je branil barve reškega Primorja, zagrebške Mladosti, Pro Recca, s katerim je dvakrat osvojil ligo prvakov, in Radničkega iz Kragujevca. S hrvaškima kluboma je osvajal tudi domače lovorike. Letos je, zadnjo sezono v karieri, v Turčiji sklenil z dvojno krono.

Nastopil je na štirih olimpijadah, na zadnjih dveh (London in Rio) pa osvojil tudi kolajni.  Z zlatom se je na svetovnem prvenstvu okitil leta 2007 v Avstraliji, na evropski prestol pa se je povzpel tri leta kasneje, pred domačimi navijači v Zagrebu.

Za spletno stran zveze je vaterpolist, ki je igral na poziciji “beka”, dejal: “Nobenega dela svoje kariere ne obžalujem in za to niti ne obstaja razlog. Delal sem, treniral in igral tisto, kar imam rad, in mislim, da sem bil v tem dober. Dosegel sem veliko več, kot sem si lahko predstavljal kot otrok, ki je leta 1997 iz Pulja odšel na Reko.”

 

FOTO: tportal.hr

Leave a Reply

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.