Estiarte daleč pred vsemi, Steffensova se lahko zavihti na sam vrh

Olimpijski turnir v Tokiu se bliža, tako da bomo malo pogledali še statistiko preteklih let. Tokrat se bomo spomnili najboljših strelcev tako v ženski kot v moški konkurenci.

Pri ženskah vrh lestvice s 47 goli zaseda legendarna Italijanka Tania Di Mario, sledi pa ji kapetanka reprezentance ZDA Maggie Steffens, ki bi jo, ob desetih doseženih zadetkih v Tokiu, lahko izrinila s te pozicije. Na tretjem mestu najdemo predstavnico Kitajske Ma Huanhuan, ki je dosegla gol manj od Američanke.

  1. Tania Di Mario – ITA (47)
  2. Maggie Steffens – ZDA (38)
  3. Ma Huanhuan – KIT (37)

Veliko večja razlika pa je pri moških, kjer s kar 127 zadetki na vrhu kraljuje legendarni Španec Manuel Estiarte, ki je sedaj, zanimivo, eden od članov štaba nogometnega trenerja Pepa Guardiole pri Manchester Cityju. Na drugem mestu najdemo žal že preminulega madžarskega virtuoza Tiborja Benedeka, sledi pa mu srbski bombarder Aleksandar Šapić.

  1. Manuel Estiarte – ŠPA (127)
  2. Tibor Benedek – MAD (65)
  3. Aleksandar Šapić – SRB (64)

FOTO: Manuel Estiarte/Facebook

Jaka Mikoletič

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.