Slovenija v kvalifikacije šele junija

Evropska plavalna zveza (LEN) je sporočila, da bo prvi krog kvalifikacij za EP 2023 na sporedu marca 2023. Slovenska reprezentanca, ena izmed osmih nastopajočih v tem delu tekmovanja, ki so nastopili tudi na EP v Splitu, se bo boju za nastop v Izraelu pridružila v drugem krogu.

Prvi krog kvalifikacij bo potekal med 10. in 12. marcem, v njem pa bodo nastopala moštva, ki jih v Splitu ni bilo. Drugi krog, kjer bo nastopila tudi Slovenija, bo na sporedu med 23. in 25. junijem, se pravi neposredno po koncu slovenske klubske sezone.

Najboljših sedem moških in pet ženskih reprezentanc iz Splita, ter seveda obe moštvi Izraela, je na prvenstvo uvrščenih neposredno.

Neposredno uvrščeni na EP:
Ženske: Španija, Grčija, Italija, Nizozemska, Madžarska in Izrael
Moški: Hrvaška, Madžarska, Španija, Italija, Grčija, Francija, Črna gora in Izrael

Moštva, uvrščena v drugi krog kvalifikacij:
Ženske:
Francija, Hrvaška, Srbija, Nemčija, Romunija in Slovaška
Moški:  Gruzija, Srbija, Romunija, Nizozemska, Nemčija, Malta, Slovaška in Slovenija

Po dolgih letih bomo torej med kvalifikanti spremljali tudi reprezentanco Srbije.

EP bo sicer, zato, ker bo med 2. in 18. februarjem 2024 v Dohi potekalo SP, poletje 2024 pa je rezervirano za OI v Parizu, na sporedu že oktobra 2023, le 13 mesecev po letošnjem v Splitu.

Določeni tudi datumi U15 in U17

LEN je določil tudi datume za EP v kategorijah deklic/dečkov ter kadetinj/kadetov. Gostitelji še niso določeni.

Žensko EP U15 (24. junij – 2. julij 2023)
Moško EP U15 (8. – 16. julij 2023)
Moško EP U17 (2. – 8. julij 2023)
Žensko EP U17 (30. julij – 5. avgust 2023).

Kvalifikacijski turnirji za vsa tekmovanja so predvideni marca.

FOTO: Aleksander Sokler

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.