Ivan Perez v Švico

Eden najboljših vaterpolisov 21. stoletja Ivan Perez je v Švici našel nov trenerski izziv. 50-letnik je postal glavni trener moštva Geneve Natation 1885, ki je v švicarskem prvenstvu 2020/21 zasedel 6. mesto. Perez je na svoji Facebook strani napovedal, da se bo klubu s sedežem v Ženevi pridružil v novi sezoni.

Ivan Perez je na olimpijskih igrah igral štirikrat. Leta 1992 je nastopil s Kubo, v letih 2004, 2008 in 2012 pa s Španijo. S Španijo je bil dvakrat svetovni prvak (1998 in 2001), na svetovnih in evropskih prvenstvih pa je vse skupaj s Španijo osvojil pet medalj.

Na klubski ravni je Perez igral za Poble Nou, Barcelono, Barceloneto, Brescio, Terrasso in Sabadell. Leta 2004 je z Barcelono osvojil evropski pokal LEN, poleg tega pa še nekajkrat slavil v španski ligi in pokalu. Leta 2012 se je upokojil, potem ko je na olimpijskih igrah v Londonu s Španijo osvojil 6. mesto.

Po mnenju strokovne žirije portala Total Waterpolo je bil izbran za najboljšega centra 21. stoletja.

Po končani igralski karieri je Perez najprej deloval kot trener kadetske ekipe Sabadell, kasneje treniral tako žensko kot moško reprezentanco Venezuele, bil svetovalec pri reprezentanci Portorika ter delal kot osebni trener in reševalec v bazenu v klubu Egara v Terrassi. Leta 2019 je bil imenovan za trenerja kadetske ekipe CN Premia, sedaj pa je sprejel nov izziv v Švici.

FOTO: Ivan Perez/FB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja